Beste bezoeker. Op zondag is onze winkel en webshop gesloten. Vanuit onze christelijke overtuiging beschouwen wij de zondag als een rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op een andere dag van de week terug.

Kloosterman, De hut van oom Tom.jpg

Klik op de afbeelding voor een vergroting

€ 11,95

Willemieke Kloosterman-Coster: De hut van oom Tom

Illustraties: Daan van Oostenbrugge

Een hervertelling in woord en beeld

Oom Tom is slaaf op de katoenplantage van meneer Shelby.
Als meneer Shelby zijn favoriete slaaf Tom verkoopt, begint voor Tom een leven vol ellende. Tom moet zijn gezin achterlaten en wordt op een veiling verkocht. Tijdens de boottocht naar zijn nieuwe bestemming redt Tom het dochterje van St-Clare, die zijn nieuwe eigenaar wordt. Maar dan sterft meneer St-Clare. Tom wordt verkocht aan de ruwe Legree en werkt onder barre omstandigheden op zijn plantage. Tom klaagt niet, maar helpt andere slaven en troost hen door uit de Bijbel te lezen. 
Legree ergert zich vreselijk aan de 'vrome neger' en gebiedt Tom om andere slaven af te ranselen. Tom weigert dit, maar dat komt hem duur  te staan...

De hut van oom Tom gaat over de verschrikkelijke omstandigheden van slaven in Amerika in de 19e eeuw. Het boek van schrijfster Harriet Beecher-Stowe is wereldberoemd geworden en heeft mede een rol gespeeld om te komen tot afschaffing van de slavernij. De hervertelling in woord en beeld is geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder.

237