Nergens welkom

Door: Arends, Rijk
€ 12,50

Nergens welkom

Door: Arends, Rijk
€ 12,50
Actuele voorraad: 7

Rijk Arends: Nergens welkom

Hans merkt wat het is om een Jood te zijn in Duitsland, het land van de nazi's. Als hij door de Hitlerjugend in elkaar geslagen is, durft hij nog amper op straat te komen. Zijn moeder, broertje en zusjes zijn al uit het land vertrokken. Samen met zijn vader maakt Hans een plan om te vluchten. Ze krijgen de kans om met een Duitse oceaanstormer naar Cuba te reizen.

Op 13 mei 1939 vertrekt de oceaanstomer ‘St. Louis’ met Hans en zijn vader aan boord vanuit Hamburg naar Cuba. Ze moeten een lange reis over de oceaan maken. Aan boord leert Hans Eva kennen. Ze proberen hun verblijf aan boord zo leuk mogelijk te maken, maar Hans merkt ook dat het best lastig is om nieuwe vriendschap te sluiten als je zoveel hebt meegemaakt. De kapitein doet er alles aan om goed voor zijn Joodse passagiers te zorgen. Maar er zijn ook nazi's aan boord voor wie ze moeten uitkijken.

Als ze bijna in Cuba zijn, slaat het noodlot toe. De Cubaanse regering wil de Joodse vluchtelingen niet toelaten. Veel mensen zijn radeloos en de sfeer aan boord wordt steeds grimmiger. De angst is groot dat ze terug moeten naar Duitsland. Gaat Hans ooit zijn moeder en broertje en zusjes weer terugzien?

Als ze bijna in Cuba zijn, slaat het noodlot toe. De Cubaanse regering wil de Joodse vluchtelingen niet toelaten. Moeten ze terug naar Duitsland, hun dood tegemoet? En gaat Hans ooit zijn moeder, broertje en zusjes weer terugzien?

Lees verder
Productcode: 9789033132681
Aantal blz.: 127
Gewicht: 230
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 7