Beste bezoeker. Op zondag is onze winkel en webshop gesloten. Vanuit onze christelijke overtuiging beschouwen wij de zondag als een rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op een andere dag van de week terug.

Carr, Phillis Wheatley.jpg

Klik op de afbeelding voor een vergroting

€ 14,95

Simonetta Carr: Phillis Wheatley

Het slavenmeisje dat schrijfster werd

In 1761 ging het Afrikaanse meisje Phillis in Amerika van boord van een slavenschip. Phillis leerde al snel na haar aankomst de Bijbel lezen. Ze kreeg ook les in aardrijkskunde en geschiedenis. Toen ze dertien jaar was schreef ze een gedicht dat in een bekende krant werd geplaatst. Zes jaar later werden haar mooiste gedichten in een dichtbundel uitgegeven. Daarmee werd Phillis de eerste Afrikaans-Amerikaanse auteur van wie een boek verscheen. Phillis schrijft in haar gedichten dat iedereen recht heeft op vrijheid. Niemand mag vergeten dat alle mensen, zwart en wit, dezelfde Schepper hebben. Phillis vertrouwde erop dat God een bedoeling had met haar leven. Tegelijk kwam ze op voor rechtvaardigheid en voor het geluk van haar naasten. Ruim 250 jaar later is haar leven nog steeds een inspirerend voorbeeld voor jong en oud.

Simonetta Carr werd in Italië geboren. Ze werkte als leerkracht op een basisschool en gaf daarna lange tijd thuisonderwijs aan haar acht kinderen. Ze woont met haar man Thomas en hun gezin in San Diego (VS)

237