Spreekt jouw geweten?

€ 24,95

Spreekt jouw geweten?

€ 24,95
Actuele voorraad: 3

A.C.H. van Vuuren: Spreekt jouw geweten?

Vertellingen uit de Bijbel en De Heilige Oorlog over het geweten

Spreekt jouw geweten? Ken je de stem van je geweten? Spreekt je geweten zoals God dat wil? Om daarachter te komen is het goed om je geweten beter te leren kennen. Wat is je geweten eigenlijk? Hoe is het geschapen en hoe is het geworden door de zonde? Wat gebeurt er met ons geweten als God ons bekeert? En hoe kan ik rust en vrede ontvangen in mijn geweten? Op al deze vragen geeft Gods Woord ons een antwoord. Ook van John Bunyan kunnen we veel leren over ons geweten.

In dit boek zijn 26 hoofdstukken geschreven over het geweten vanuit de Bijbel en het werk van John Bunyan. In elk hoofdstuk staan steeds twee verhalen. Die twee verhalen horen bij elkaar. Je kunt er overeenkomsten in vinden die te maken hebben met het geweten. Het eerste verhaal gaat steeds over iets van het geweten in een Bijbelse persoon. Het tweede verhaal komt uit een boek van John Bunyan: De Heilige Oorlog. In dat boek vergelijkt Bunyan een mens met een stad. In die stad leven inwoners. Een ervan is meneer Geweten. In het boek dat nu voor je ligt, beschrijf ik vooral wat Bunyan over deze meneer Geweten schrijft. Tegelijk kun je de vertellingen uit het boek van Bunyan als een eemvoudige samenvatting zien van De Heilige Oorlog. Je zult iets zien van Gods zaligmakend werk in het geweten van een mens.

Dit boek is bedoeld voor jong en oud. Kinderen kunnen al veel begrijpen. Je kunt het boek voor jezelf lezen of samen, bijvoorbeeld in het gezin, op school, op de vereniging of in een instelling. Aan het eind van elk hoofdstuk staan er passende Bijbelgedeeltes om te lezen, een boodschap voor ons, een Psalm om te zingen en enkele vragen om te bespreken. Als je elke week een verhaal leest, kun je een jaar vooruit!

Lees verder
Uitgever: John Bunyan Stichting
Productcode: 9789491570292
Aantal blz.: 293
Staat: Nieuw
Gewicht: 700
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 3