Zeeuw, De strijd tegen de slavernij.jpg

Klik op de afbeelding voor een vergroting

€ 15,95

P. de Zeeuw: De strijd tegen de slavernij

De hut van oom Tom
In 'De hut van oom Tom' wordt op ontroerende wijze beschreven wat het slavenleven in Amerika inhoudt. De vanuit Afrika gehaalde slaven werden vaak onder vreselijke omstandigheden op de katoenplantages tewerk gesteld.
Oom Tom is een zorgzame lieve man en vader, die in een goed blaadje bij zijn baas staat. Maar financiële zorgen dwingen zijn baas om hem aan een slavenhandelaar te verkopen. Na eerst bij een goede nieuwe baas in dienst te zijn geweest, komt oom Tom bij een tiran in dienst. Deze martelt hem zo erg dat dit zijn dood betekent, juist op het moment dat de redding nabij is.

Poncho luidt de klok
In 'Poncho luidt de klok' is president Lincoln bezig met een opmars tegen de zuidelijke staten van Amerika. Wanneer Richmond bevrijd wordt door het oprukkende noordelijke leger, krijgen de slaven ook daar de vrijheid. Poncho, een kleine slavenjongen, wil president Lincoln bedanken.
Omdat Richmond gevaar loopt herover te worden, moet Ponch de klok luiden zodra er gevaar dreigt. Maar als de steel van zijn hamer doormidden geschoten wordt, treft een kogel hem in een lond. Dan mag hij naar Massa Jezus toe.

Beide boeiende boeken gaan over de strijd tegen slavernij in Amerika en zijn heel toegankelijk voor jong en oud.
Doelgroep: 10 jaar en ouder.

Bewerkt door M.J. Ruissen.

237