1) Dat beloof ik

€ 21,00

1) Dat beloof ik

€ 21,00
Actuele voorraad: 1

Tamera Alexander: Dat beloof ik
Serie Carnton - deel 1

Wat kan een vrouw doen tegen de gesel van de slavernij, midden in de Amerikaanse Burgeroorlog?

Na de slag bij Franklin, Tennessee, op 30 november 1864, wordt Carnton House aangewezen als een veldhospitaal voor de zuidelijke troepen. Elizabeth 'Lizzie' Clouston, van beroep gouvernante, wordt al spoedig ingeschakeld als verpleegster. Haar leven neemt een dramatische wending als ze een jonge soldaat belooft een brief voor hem te bezorgen. Ze ontmoet de gewonde kapitein Roland Jones en helpt hem in zijn strijd tegen de dokter die zijn been wil amputeren.

Lizzie komt in conflict met zichzelf, vanwege haar trouwbelofte aan de vriend van haar jeugd. Daarbij komt dat Roland, die haar hart zo weet te raken, slaveneigenaar is, terwijl Lizzie slavernij verafschuwt. Lizzie en Roland worstelen beiden met hun geloof en hun principes te midden van de ellende van de oorlog en al zijn gevolgen.

Dit is een uitzonderlijk verhaal van geloof, hoop en liefde geschreven tegen de achtergrond van de pijnlijke en bloedige Amerikaanse burgeroorlog. Dat beloof ik is het eerste deel in de Carnton Reeks. Als kort verhaal vooraf verscheen eerder de novelle Kerst op Carnton, die meteen heel goed werd ontvangen.
 

Lees verder
Uitgever: Van Wijnen
Productcode: 9789051945744
Aantal blz.: 432
Staat: Nieuw
Gewicht: 4000
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 1