1) Waar het geluk wacht

€ 24,99

1) Waar het geluk wacht

€ 24,99
Actuele voorraad: 1

Jody Hedlund: Waar het geluk wacht

De kindertrein - deel 1

Elise Neumann en haar twee zusjes zijn met hun ouders vanuit Duitsland geëmigreerd naar New York voor een betere toekomst. Al snel valt hun droom in duigen: de financiële crisis van 1850 slaat toe, en na de dood van hun ouders staan de zussen op straat. Dan hoort ze van de zogenaamde kindertreinen waarmee een hulporganisatie wezen naar het Westen stuurt: de jonge kinderen worden geadopteerd en de oudere kunnen werk vinden in de opbloeiende stadjes die worden gebouwd langs het spoor. Elise grijpt haar kans en stapt op de trein om de kost te verdienen voor haar zusjes.

In het Westen ontmoet ze Thornton Quincy: zoon van de succesvolle directeur van een spoorwegmaatschappij. Hij heeft alles wat zijn hartje begeert, maar kan niet uit de schaduw van zijn tweelingbroer stappen. Als zijn vader besluit om met pensioen te gaan, geeft hij zijn zoons een opdracht om te bepalen wie het familiebedrijf zal erven: binnen zes maanden moeten ze een succesvol dorp langs de spoorlijn aanleggen en daarnaast ook getrouwd zijn. Thornton ziet zijn kans om eindelijk aan zijn familie en aan zichzelf te bewijzen wat hij kan. 

Hoewel Elise en Thornton sterk van elkaar verschillen, blijkt al snel dat ze elkaar nodig hebben. Voor hun eigen toekomst, maar ook voor de toekomst van de dorpen langs het spoor.

Jody Hedlund schrijft historische romans met dappere vrouwen in de hoofdrol. Waar het geluk wacht  is het eerste deel van haar nieuwe Kindertrein-serie.

Lees verder
Uitgever: Kok
Productcode: 9789029727587
Aantal blz.: 363
Staat: De kindertrein
Gewicht: 4000
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 1