Beste bezoeker. Op zondag is onze winkel en webshop gesloten. Vanuit onze christelijke overtuiging beschouwen wij de zondag als een rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op een andere dag van de week terug.

Malkenhorst,%20Berend%20de%20stroper

Klik op de afbeelding voor een vergroting

€ 15,95

€ 9,95

Gerrit van Malkenhorst: Berend de stroper
 
Een waar gebeurd verzetsverhaal
 
Als de oorlog uitbreekt, verandert de rivaliteit tussen stroper Berend uit Garderen en jachtopziener Janssen al snel in een strijd op leven en dood. "De schut" blijkt een landverrader te zijn. Berend is uit ander hout gesneden. Hij mag dan een vrijbuiter zijn, voor koningin en vaderland gaat hij door het vuur.
Berend raakt betrokken bij tal van verzetsactiviteiten, zoals wapendroppings. Totdat de Duitsers hem gevangennemen. Ondervrager en beul is... de schut.
Er volgt een spectaculaire bevrijdingsactie en niet veel later zijn de rollen omgedraaid. Maar als Berend eindelijk de kans krijgt om voor altijd met zijn vijand af te rekenen, maakt hij een andere keuze.
 
Deze unieke verzetsroman is grotendeels gebaseerd op feiten. Schrijver is de inmiddels overleden leider van de Garderense verzetsgroep, Gerrit van Malkenhorst.
Onderzoeksjournalist Jan van Klinken dook in dit bijzondere stukje oorlogsgeschiedenis en trok de belangrijkste sporen na.
 
Achter in dit boek zijn historische foto's opgenomen van de personages en plaatsen die in het boek een rol spelen.
226