Frantz, De koppelaarster.jpg

Klik op de afbeelding voor een vergroting

€ 23,99

Laura Frantz: De koppelaarster

Als Selah Hopewell een echtgenote probeert te vinden voor Xander Renick, ontdekt ze dat er maar één vrouw is naar wie hij verlangt.

James Towne, Virginia, 1634. Selah Hopewell is de enige vrouw in de nederzetting die niet wil trouwen. Ze heeft het druk genoeg met haar werk in de winkel van haar vader en bovendien is ze belast met de zorg voor een scheepslading bruiden die onlangs zijn gearriveerd in de Nieuwe Wereld, op zoek naar een echtgenoot. Een van hen heeft haar zinnen gezet op Xander Renick, de weduwnaar van Selah's overleden beste vriendin. Ze vraagt Selah om te bemiddelen. Maar Selah merkt al snel dat Xander andere plannen heeft...

Xander Renick is misschien wel de meest begeerde vrijgezel van de nederzetting, maar hij is al getrouwd met zijn werk. Zijn tabaksplantage floreert en hij heeft zichzelf onmisbaar weten te maken als machtige onderhandelaar tussen de kolonisten en de lokale bevolking. Bovendien rouwt Xander om de dood van zijn vrouw. Er is geen plaats voor een nieuwe vrouw in zijn leven... of toch wel?

Laura Frantz stamt af van pioniers. De verhalen van haar grootmoeder inspireerden haar tot het schrijven van romans over het koloniale leven. Eerder schreef ze onder ander De pioniersdochter en Bruid in het maanlicht.

226