Beste bezoeker. Op zondag is onze winkel en webshop gesloten. Vanuit onze christelijke overtuiging beschouwen wij de zondag als een rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op een andere dag van de week terug.

Kamp, De nacht die mijn leven voorgoed veranderde.jpg

Klik op de afbeelding voor een vergroting

€ 5,99

Lody van der Kamp: De nacht die mijn leven voorgoed veranderde

In De nacht die mijn leven voorgoed veranderde gaat de Joodse Kasriël met zijn kleindochter Mirjam in gesprek over zijn verleden. Zijn verhaal begint in Polen, waar hij als kleine jongen met zijn familie wordt opgepakt. Het lukt hem om getto's en concentratiekampen te overleven en voor zijn broertje te zorgen, maar daarvoor betaalt hij een hoge prijs. Na de oorlog vertrekt hij naar Amerika en verbreekt alle banden met zijn verleden. Als hij jaren later terugkeert naar Europa, praat hij voor het eerst in zijn leven over het afschuwelijke geheim dat hem al die tijd heeft verteerd.

Een liefdevol geschreven, aangrijpende novelle over een jongen die na de oorlog verder moet met een levenslang trauma, gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Lody B. van de Kamp is rabbijn, publicist en columnist. Hij schreef onder meer de romans Weeskinderen (2006), Oorlogstranen (2008), Alleen (2010), De Joodse slaaf (2014) en Sara, het meisje dat op transport ging (2016).

226