De vroedvrouw van Braintree

€ 19,95

De vroedvrouw van Braintree

€ 19,95
Actuele voorraad: 1

Jodi Daynard: De vroedvrouw van Braintree

Het schitterende verhaal van een moedige jonge vrouw en haar zoektocht naar onafhankelijkheid en vriendschap tijdens de Amerikaanse Revolutie

Op een donkere nacht in 1775 wordt Lizzie Boylston gewekt door het geluid van kanonnenvuur en ziet ze hoe Charlestown in vlammen opgaat tijdens een felle strijd. Al snel ontdekt Lizzie dat haar kersverse echtgenoot Jeb hierbij om het leven is gekomen.
Als nieuweling in een vreemde dorpsgemeenschap rouwt ze in stilte, maar al snel vindt Lizzie troost in de onverwachte vriendschap met Abigail Adams, de vrouw van John Adams, die later de tweede president van Amerika zal worden. Lizzie bouwt een uitstekende reputatie op als vroedvrouw en heelmeester. Wanneer twee lanfsreizende patriotten overlijden, wordt haar hulp ingeroepen. Maar zijn de mannen wel een natuurlijke dood gestorven?
Lizzie vermoedt een politiek complot met als doel het elimineren van Abigail en haar familie. Vastberaden om de waarheid boven tafel te halen, raakt ze verwikkeld in een samenzwering die niet alleen haar eigen leven kan verwoesten, maar zelfs de toekomst van het nieuwe Amerika op het spel zet. 

Jodi Daynard is romanschrijver en literatuurcriticus. Ze geeft schrijfcolleges aan Harvard University. De vroedvrouw van Braintree is haar debuutroman.

Lees verder
Uitgever: Kok
Productcode: 9789029726979
Aantal blz.: 430
Gewicht: 4000
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 1