Een onwaarschijnlijke bekering

€ 14,95

Een onwaarschijnlijke bekering

€ 14,95
Actuele voorraad: 1

Rosaria Champagne Butterfield: Een onwaarschijnlijke bekering

Het verhaal van een hoogleraar Engels die het christelijk geloof ontdekte.

Als ik christenen hoor bidden voor de redding van 'verloren zielen', vraag ik mij of ze zich realiseren welke complete chaos ze veroorzaken in hun gebeden...

De lesbische hoogleraar Rosaria Champagne Butterfield had een goed leven. Ze doceerde Engels bij een vooraanstaande universiteit, had twee huizen en nam actief deel aan de homo- en lesbogemeenschap. Als ze bijna veertig is, krijgt ze een brief van een predikant. Dat is het begin van een reeks schokkende ontdekkingen. Het christendom, dat Butterfield op zijn best als iets doms en op zijn slechtst als iets zeer schadelijks beschouwde, blijkt bij nader onderzoek anders dan verwacht. Deze ontdekking zet haar hele wereld op zijn kop. Zelf omschrijft ze het als een auto-ongeluk. Deze autobiografie is het verhaal van Butterfields bekering en zij vertelt haar levensverhaal zoals alleen een hoogleraar dat kan: kritisch, onderzoekend, eerlijk en diepgravend.

Deze heruitgave is voorzien van een inleiding van Bijbels Beraad M/V, van twee brieven van de auteur en van enkele veelgestelde vragen met antwoorden van Butterfield.

Rosaria Champagne Butterfield is getrouwd en woont met haar gezin in North Carolina (VS). Haar man is voorganger in de Reformed Presbyterian Church. Rosaria is huismoeder, auteur en spreker en geeft haar kinderen thuisonderwijs.

Lees verder
Productcode: 9789033611735
Aantal blz.: 238
Staat: 1
Gewicht: 351
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 1