Beste bezoeker. Op zondag is onze winkel en webshop gesloten. Vanuit onze christelijke overtuiging beschouwen wij de zondag als een rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op een andere dag van de week terug.

Butterfield, Een onwaarschijnlijke bekering.jpg

Klik op de afbeelding voor een vergroting

€ 14,95

Rosaria Champagne Butterfield: Een onwaarschijnlijke bekering

Het verhaal van een hoogleraar Engels die het christelijk geloof ontdekte.

Als ik christenen hoor bidden voor de redding van 'verloren zielen', vraag ik mij of ze zich realiseren welke complete chaos ze veroorzaken in hun gebeden...

De lesbische hoogleraar Rosaria Champagne Butterfield had een goed leven. Ze doceerde Engels bij een vooraanstaande universiteit, had twee huizen en nam actief deel aan de homo- en lesbogemeenschap. Als ze bijna veertig is, krijgt ze een brief van een predikant. Dat is het begin van een reeks schokkende ontdekkingen. Het christendom, dat Butterfield op zijn best als iets doms en op zijn slechtst als iets zeer schadelijks beschouwde, blijkt bij nader onderzoek anders dan verwacht. Deze ontdekking zet haar hele wereld op zijn kop. Zelf omschrijft ze het als een auto-ongeluk. Deze autobiografie is het verhaal van Butterfields bekering en zij vertelt haar levensverhaal zoals alleen een hoogleraar dat kan: kritisch, onderzoekend, eerlijk en diepgravend.

Deze heruitgave is voorzien van een inleiding van Bijbels Beraad M/V, van twee brieven van de auteur en van enkele veelgestelde vragen met antwoorden van Butterfield.

Rosaria Champagne Butterfield is getrouwd en woont met haar gezin in North Carolina (VS). Haar man is voorganger in de Reformed Presbyterian Church. Rosaria is huismoeder, auteur en spreker en geeft haar kinderen thuisonderwijs.

226