OP 23 FEBRUARI IS ONZE NIEUWE WEBWINKEL GEOPEND!!
WAS U AL KLANT? GRAAG EERST EEN NIEUW WACHTWOORD VIA: WIJZIG MIJN ACOUNT EN OP
'WACHTWOORD VERGETEN' KLIKKEN

BEKENDE FUNCTIES KOMEN BINNENKORT TERUG, HIER WORDT AAN GEWERKT!

X

Jacobs vlucht

€ 24,95

Jacobs vlucht

€ 24,95
Actuele voorraad: 2
Craig Harline: Jacobs vlucht

Een familiesaga uit de Gouden Eeuw

Jacobs vlucht schildert een intiem en indrukwekkend portret van vier generaties van één familie, op de vlucht vanwege hun geloof. De vader van de oude Jacob Rolandus bekeert zich rond 1560 tot de nieuwe (gereformeerde) godsdienst
en moet als gevolg daarvan met zijn vrouw en zoon Jacob vluchten voor Alva. Jacob blijkt een begaafde jongen die, na studies in Antwerpen en Geève, een vooraanstaand predikant wordt in Amsterdam.Hij maakt naam als vertaler van de Statenbijbel, de eerste officiële Nederlandstalige Bijbel. 
Jacobs zoon, Timotheus, treedt in zijn voetsporen. Hij is predikant in Ouderderk aan de Amstel en Boxtel, maar op beide plaatsen maakt hij zich onmogelijk. Kleinzoon Jacob Rolandus bekeert zich als minderjarige tot het katholieke geloof en vlucht op een nacht naar Antwerpen, achternagezeten door zijn vader. Daar treedt hij in bij de jezuïeten en vertrekt als missionaris naar Brazilië. Een ramp die zijn ouders nooit te boven komen.

Craig Harline laat in deze meeslepende familiesage zien dat het leven in de 'verdraagzame' zestiende- en zeventiende-eeuwse Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden veel minder veilig was dan doorgaans wordt aangenomen.
 

Lees verder
Uitgever: Vantilt, Uitgeverij
Productcode: 9789460042997
Aantal blz.: 351
Uitvoering: paperback
Gewicht: 4000
Status: herdruk
Actuele voorraad: 2