Kamer vol lichtjes

€ 26,00

Kamer vol lichtjes

€ 26,00
Actuele voorraad: 1

Melanie Dobson: Een kamer vol lichtjes

Tientallen kinderen weet ze de Hollandsche Schouwburg uit te smokkelen. Maar op de vlucht voor de Nazi's verliest ze haar eigen zoontje uit het oog.

Amsterdam, 1942. Anneliese ‘Eliese’ Linden werkt bij de Hollandsche Schouwburg en probeert zoveel mogelijk Joodse kinderen uit de handen van de nazi’s te houden. Maar uitgerekend haar eigen zoontje verliest ze uit het oog. Wanneer Eliese zelf ook moet vluchten is het voor haar onmogelijk te achterhalen wat er is gebeurd met hem en de andere kinderen die ze niet kon redden. Het uitblijven van antwoorden achtervolgt haar de rest van haar leven. Totdat 75 jaar later een onbekende vrouw bij haar op de stoep staat.

Ava Drake vermoedt dat haar overgrootvader William Kingston niet de oorlogsheld is die hij beweert te zijn. Haar zoektocht naar de waarheid over haar familie leidt haar naar een koffieplantage in Oeganda, naar de Kingston-bibliotheek in een eeuwenoud pand in Amsterdam, en tenslotte naar de vrouw die vroeger Eliese Linden heette. Wanneer Ava en Eliese alle puzzelstukjes bij elkaar leggen, wordt de gruwelijke waarheid duidelijk die ten grondslag ligt aan de familiegeschiedenis van de Kingstons.

Melanie Dobson blinkt uit in spannende romans waarin heden en verleden elkaar afwisselen. Voor Een kamer vol lichtjes deed ze research in Nederland.

Lees verder
Uitgever: KokBoekencentrum Fictie
Productcode: 9789029728522
Gewicht: 4000
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 1