Onder de duitse bezetting

€ 16,95

Onder de duitse bezetting

€ 16,95
Actuele voorraad: 1

P. de Zeeuw JGzn: Onder de Duitse bezetting (1940-1945)

De wraak van de sluiswachter

De oorlog met Duitsland breekt uit. Mensen en beesten uit Nieuwkerk moeten naar Keistad evacueren.
Jaap van de sluiswachter helpt zijn vader een handje met het veetransport. Dan ontsnapt er een koe. Als Jaap de koe bijna gevangen heeft, valt er een bom waardoor hij zwaargewond raakt.
Gelukkig knapt Jaap op. Samen met zijn broer bedenkt hij een grote verassing om toch Koninginnedag te vieren. Dat zet bij de Duitsers kwaad bloed.
Plotseling stort er een Duitse bommenwerper neer in het IJselmeer. Twee duitse piloten verkeren in levensgevaar. Welke keus maakt de sluiswachter, als hij dat ziet?

De sprong in de sneeuw

Meneer Verbeek heeft meegedaan aan de spoorwegstaking tegen de Duitsers. Wanneer hij in de hongerwinter bij een boer etenswaren gaat halen, wordt hij gevangengenomen en per trein naar Duitsland op transport gezet. Onderweg springt hij uit de rijdende trein in de sneeuw en probeert zo te ontkomen. Zullen zijn vrouw en kinderen zonder hem Kerstfeest moeten vieren?

Beide oorlogsverhalen zijn echt gebeurd. De auteur heef deze geschiedenissen voor jong en oud zeer boeiend beschreven. Dit boek is een van de mooie delen van de historische serie

Doelgroep: 10 jaar en ouder

Lees verder
Uitgever: Uitgeverij De Ramshoorn
Productcode: 9789461151551
Aantal blz.: 155
Staat: Historische verhalen voor jong en oud
Gewicht: 438
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 1