Paul Kruger de leeuw van Zuid-Afrika

Door: Zeeuw, P. de
€ 16,95

Paul Kruger de leeuw van Zuid-Afrika

Door: Zeeuw, P. de
€ 16,95
Actuele voorraad: 1

P. de Zeeuw: Paul Kruger

De leeuw van Zuid-Afrika

Wanneer de Boeren door de Engelsen uit de Kaapkolonie verdreven worden, hoort Paul Kruger bij de Voortrekkers die zich in het noorden willen gaan vestigen.
Eenmaal daar aangekomen, krijgen ze veel last van wilde dieren en van het Bantoevolk dat steeds op hun rooftochten vee steelt. In geloofsvertrouwen doet Paul Kruger dappere daden en behaalt hij vele overwinningen op de vijand. En als hij wat gedaan wil krijgen bij Bantoekoningen blijkt hij goe te kunnen onderhandelen names de Boeren.
Hij wordt zelfs president van Zuid-Afrikaanse Republiek. De Engelsen kunnen echter de macht en de rijkdom van de Boeren niet verdragen. De Grote Boerenoorlog breekt uit, waarin Kruger drie jaar lang vecht met de Engelsen. 
Met de vrede van Vereniging komt in 1902 een einde aan deze oorlog. Kruger woont daarna een tijdlang in Nederland. Wanneer zijn gezondheidsklachten toenemen, verhuist hij naar Zwitserland. Daar overlijdt hij in 1904 aan een longontsteking.
Paul Kruger was zeer invloedrijk staatsman. Oprecht vertrouwde hij op de Heere in de zware strijd die hij te voeren had.

Dit boek is een deel van de leerzame historische jeugsverhalenserie. Doelgroep: kinderen vanaf 10 jaar en ouderen.

Lees verder
Uitgever: Uitgeverij De Ramshoorn
Productcode: 9789461151155
Aantal blz.: 150
Staat: Historische reeks
Gewicht: 501
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 1