OP 23 FEBRUARI IS ONZE NIEUWE WEBWINKEL GEOPEND!!
WAS U AL KLANT? GRAAG EERST EEN NIEUW WACHTWOORD VIA: WIJZIG MIJN ACOUNT EN OP
'WACHTWOORD VERGETEN' KLIKKEN

BEKENDE FUNCTIES KOMEN BINNENKORT TERUG, HIER WORDT AAN GEWERKT!

X

Robinson Cruso?

€ 16,95

Robinson Cruso?

€ 16,95
Actuele voorraad: 1
Daniël Defoe: Robinson Crusoë

Naverteld en eindredactie: M.J. Ruissen

Robinson Crusoë ontvlucht de kantoorbaan die zijn vader hem had opgedrongen en kiest het ruime sop. Maar al op de eerste reis vergaat het schip. Hij wordt op het nippertje gered. Terug in Engeland monstert hij aan op een schip dat
naar Afrika vertrekt. Voor de kunst van Guinée wordt hij gevangengenomen door een Turkse kapitein. Hij ontsnapt en wordt opgepikt door een Portugees schip, waardoor hij in Brazilië terechtkomt . Dat schip verongelukt op een klip, net voor de kust van Zuid-Amerika.

Als enig overgebleven drenkeling slaagt hij erin om te overleven op een onbewoond eiland. Robinson maakt daarbij gebruik van allerlei spullen die hij uit het vergane schip heeft kunnen redden. Lang is hij de enige bewoner op het eiland. Hij gaat geiten houden en verbouwt gerst. Maar door de ontdekking van een voetafdruk krijg hij de schrik van zijn leven. In de Bijbel vindt hij steun voor zijn zorgen.
Dan ontdekt hij dat er kannibalen op het strand van het eiland komen om daarna weer weg te gaan. Hun slechte praktijken kan hij niet verdragen. Hij slaagt erin om een gevangene uit de handen van de menseneters te redden. Deze inboorling wordt zijn vriend.

Wanneer plotseling een Engels schip voor het eiland verschijnt, kan de thuisreis worden aanvaard. Hij verlaat het eiland, maar wel met het plan om er later weer naar terug te keren.

Lees verder
Uitgever: Uitgeverij De Ramshoorn
Productcode: 9789461151124
Aantal blz.: 160
Uitvoering: hardcover
Staat: Historische reeks
Gewicht: 450
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 1