Schooltje van Auschwitz

Schooltje van Auschwitz

Artikel tijdelijk uit voorraad, schrijft u hieronder in.

Houd mij op de hoogte

Mario Escobar: Het schooltje van Auschwitz

Het waargebeurde verhaal van de vrouw die vrijwillig in de trein stapte en hoop bracht naar een van de donkerste plekken op aarde

Berlijn, 1943. Helene Hannemann staat op het punt om haar vijf kinderen naar school te brengen als de Gestapo binnenvalt. Haar man en kinderen zullen worden gedeporteerd vanwege hun Roma-afkomst. Aangezien Helene zelf Duits bloed heeft, wordt haar koeltjes verteld dat zij in de woning mag blijven. Maar Helene weigert haar gezin in de steek te laten en gaat met hen mee op transport naar Auschwitz.

Als daar duidelijk word dat Helene niet alleen Duits is, maar ook een ervaren verpleegster, wordt ze gedwongen te werken onder kamparts Josef Mengele, die haar vraagt een school te starten. Helene weet met wie ze nu te maken krijgt, maar hoopt dat ze met deze aanstelling het leven voor de kinderen in het kamp te verbeteren. Hoewel ook zij zwaar te lijden heeft, weet ze de kracht op de brengen om voor de  kinderen te zorgen en ze te beschermen tegen het kampleven en Mengele.

Het schooltje van Auschwitz vertelt de waargebeurde geschiedenis van Helene Hannemann, die met haar school een lichtpuntje vormde in een verder inktzwarte  wereld. Een aangrijpend en ontroerend verhaal over de kracht van hoop wanneer  er geen uitzicht meer is. 

Mario Escobar (Madrid, Spanje) studeerde geschiedenis. Zoals het geschiedkundige betaamt, duikt hij graag helemaal in een bepaalde periode. Hij heeft een
speciale fascinatie voor hoofdpersonen die onorthodoxe keuzes maken.

Lees verder
Uitgever: Kok
Productcode: 9789043531382
Aantal blz.: 302
Gewicht: 4000
Artikel tijdelijk uit voorraad, schrijft u hieronder in.
Houd mij op de hoogte