Beste bezoeker. Op zondag is onze winkel en webshop gesloten. Vanuit onze christelijke overtuiging beschouwen wij de zondag als een rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op een andere dag van de week terug.

Farenhorst, Vleugels als een duif.jpg

Klik op de afbeelding voor een vergroting

€ 17,95

Christine Farenhorst: Vleugels als een duif

Jeanne d'Albret em de geloofsstrijd van de hugenoten

In 1528 wordt er in Frankrijk een prinsesje geboren, Jeanne d’Albret. Zij is de enige dochter van Marguerite, zus van de Franse koning, en Henri II, koning van Navarra. Dit koninkrijk ligt in het noorden van Spanje en het zuiden van Frankrijk, bij de ruige Pyreneeën. De jonge Jeanne groeit op in verschillende kastelen en krijgt elke dag les in talen, aardrijkskunde en geschiedenis. Ze is vaak eenzaam. Leeftijdgenootjes om mee te spelen heeft ze niet en haar ouders ziet ze weinig. Soms voelt ze zich erg opgesloten en zou ze zo vrij als een vogel willen zijn.
Het is de tumultueuze tijd van de Reformatie. Moeder Marguerite sympathiseert met de calvinisten en vader Henri katholiek is. Jeanne wordt daardoor heen en weer geslingerd tussen de oude vertrouwde roomse leer en het nieuwe reformatorische geloof. Na een gedwongen huwelijk in naam met de graaf van Kleef, dat weer wordt ontbonden, trouwt ze uit liefde met Antoine de Bourbon. Ondertussen woedt er een heftige strijd en belanden vele hugenoten op de brandstapel. Ook in het hart van Jeanne woedt een geloofsstrijd. Wat zal ze kiezen?

Christine Farenhorst heeft verschillende romans en kinderboeken op haar naam staan. Eerder verschenen bij De Banier: Een beker koud water, De naastenliefe van Edith Cavell, verpleegster tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Gerelateerde producten

226