OP 23 FEBRUARI IS ONZE NIEUWE WEBWINKEL GEOPEND!!
WAS U AL KLANT? GRAAG EERST EEN NIEUW WACHTWOORD VIA: WIJZIG MIJN ACOUNT EN OP
'WACHTWOORD VERGETEN' KLIKKEN

BEKENDE FUNCTIES KOMEN BINNENKORT TERUG, HIER WORDT AAN GEWERKT!

X

Vleugels als een duif

€ 17,95

Vleugels als een duif

€ 17,95
Actuele voorraad: 1
Christine Farenhorst: Vleugels als een duif

Jeanne d'Albret em de geloofsstrijd van de hugenoten

In 1528 wordt er in Frankrijk een prinsesje geboren, Jeanne d’Albret. Zij is de enige dochter van Marguerite, zus van de Franse koning, en Henri II, koning van Navarra. Dit koninkrijk ligt in het noorden
van Spanje en het zuiden van Frankrijk, bij de ruige Pyreneeën. De jonge Jeanne groeit op in verschillende kastelen en krijgt elke dag les in talen, aardrijkskunde en geschiedenis. Ze is vaak eenzaam. Leeftijdgenootjes om mee te spelen heeft ze niet en haar ouders ziet ze weinig. Soms voelt ze zich erg opgesloten en zou ze zo vrij als een vogel willen zijn.
Het is de tumultueuze tijd van de Reformatie. Moeder Marguerite sympathiseert met de calvinisten en vader Henri katholiek is. Jeanne wordt daardoor heen en weer geslingerd tussen de oude vertrouwde roomse leer en het nieuwe reformatorische geloof. Na een gedwongen huwelijk in naam met de graaf van Kleef, dat weer wordt ontbonden, trouwt ze uit liefde met Antoine de Bourbon. Ondertussen woedt er een heftige strijd en belanden vele hugenoten op de brandstapel. Ook in het hart van Jeanne woedt een geloofsstrijd. Wat zal ze kiezen?

Christine Farenhorst heeft verschillende romans en kinderboeken op haar naam staan. Eerder verschenen bij De Banier: Een beker koud water, De naastenliefe van Edith Cavell, verpleegster tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Lees verder
Uitgever: De Banier
Productcode: 9789087186951
Aantal blz.: 211
Uitvoering: Paperback
Staat: Nieuw
Gewicht: 300
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 1