Voor de opperzangmeester

€ 62,45

Voor de opperzangmeester

€ 62,45
Actuele voorraad: 1

Cor van Dijk: Voor de oppperzangmeester

150 psalmen in twee toonsoorten

Koraalboeken van de 150 psalmen zijn in ruime mate voorhanden. Een bundel waarin alle psalmen in twee toonsoorten zijn gezet, inclusief een voorspel en een modulatie, was echter tot op heden niet beschikbaar. Met de uitgave van dit boek is in deze leemte voorzien.

De bundel is vooral bedoeld voor (amateur-) organisten die zondag aan zondag de gemeentezang begeleiden en voor wie het moduleren en transponeren geen dagelijkse kost is. 

De moeilijkheidsgraad van de voorspelen is bewust niet te hoog genomen. De gemiddelde amateur moet in staat zijn de muziek ( al dan niet na enige studie) foutloos te kunnen spelen en daarbij voldoende aandacht te kunnen geven aan de voordracht.

Het boek kreeg de titel ,,Voor de opperzangmeester'' mee; een verwijzing naar de oudtestamentische eredienst, waarbij de tempelmuziek werd geleid door de opperzangmeester. De organist heeft deze taak ten dele overgenomen in de hedendaagse eredienst. De primaire taak van de huidige kerkorganist is nog steeds het leiden en begeleiden van de (samen) zang. Dat dit boek daarbij behulpzaam mag zijn is de wens van uitgever en auteur.

Lees verder
Productcode: 9789081370905
Staat: Nieuw
Gewicht: 1580
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 1