Rots in de branding

€ 22,50

Rots in de branding

€ 22,50
Actuele voorraad: 1

Ds. G.J. Capellen en Jeanet Zuidweg: De rots in de branding

Thematisch Bijbels dagboek
Een veilige schuilplaats in de stormen van jouw leven

Ds. G.J. Capellen (1948)
is sinds 1994 predikant van de Christelijke Gereformeerde Kerken. Vanaf september 2010 is hij predikant in Kerkwerve. Jarenlang is hij werkzaam geweest in het onderwijs. Na het lesgeven op diverse lagere scholen is hij als docent godsdienst werkzaam geweest op verschillende reformatoriscge scholengemeenschappen. In die tijd heeft hij veel pastorale gesprekken gevoerd met jongeren die antwoord zochten op hun geloofsvragen. In zijn huidige gemeente weten de jongeren ook de weg naar hun predikant te vinden. Meestal begint het met een mailwisseling over geloofsvragen. Veelal volgen er later gesprekken onder vier ogen met de desbetreffende jongere. Uit die gesprekken blijkt hoe zij op zoek zijn naar zekerheid en veiligheid. Vooral tijdens de tweejarige belijdeniscatechisatie zijn er diepgaande gesprekken over bijvoorbeeld zonde, schuld, genade, bekering en geloof. Naast de belijdeniscatechisatie geeft hij huwelijkscatechese aan jonggetrouwden. De reacties hierop zijn zeer positief te noemen.

Jeanet Zuidweg (1970)
is lid van de Gereformeerde Gemeente in 's-Gravenpolder. Zij is maatschappelijk werker met een specialisatie in rouw- en verliesbegeleiding. Vanuit haar eigen praktijk 'ankerveste' (www.ankerveste.nl) geeft ze lezingen voor diverse verenigingen. Cliënten met hulpvragen die betrekking hebben op rouw en verlies (in de breedste zin van het woord) kunnen bij haar een individueel begeleidingstraject volgen. Vanuit haar visuele beperking weet Jeanet naast de cliënt de staan in de moeiten en zorgen van het leven.

In 2 Korinthe 1:4 lees je: 'Die ons vertroost in al onze verdrukking, opdat wij zouden kunnen vertroosten degenen die in allerlei verdrukking zijn, door de vertroosting met welke wij zelven van God vertroost worden.' Deze tekst is de aanleiding geweest om te komen tot het schrijven van dit boek.

Lees verder
Uitgever: Van Velzen
Productcode: 9789070697358
Aantal blz.: 400
Staat: Nieuw
Gewicht: 4000
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 1