Beste bezoeker. Op zondag is onze winkel en webshop gesloten. Vanuit onze christelijke overtuiging beschouwen wij de zondag als een rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op een andere dag van de week terug.

Blok,%20Elia%20en%20Elisa

Klik op de afbeelding voor een vergroting

€ 14,90

€ 7,50

Ds. P. Blok: Elía en Elísa
 
Deel 3 - 23 overdenkingen
 
Het dienstwerk van Elía loopt ten einde. Met het aanwijzen van Elísa toont de Heere dat het dienstwerk op de aarde voortgang zal hebben. 'Want hierin is de spreuk waarachtig: Een ander is het die zaait, en een ander die maait.'
Elísa heeft zichzelf niet uitverkoren. Naar Gods soevereiniteit is hij verkoren tot kind en tot knecht. Gods werk zal in de tijd openbaar komen. Ook de heerlijkheid van de bediening zal gezien worden. Het is een les die Elía mag leren op de Horeb. De arbeid van de mens is dienstbaar aan de openbaring van Gods Koninkrijk. Het is de Heilige Geest, Die het vruchtbaar maakt. Het vloeit uit de bediening van de Middelaar Gods en der mensen.
In 23 overdenkingen bemediteert ds. P. Blok de ontmoeting van deze twee Godsgezanten en zien we hoe zij hun dienstwerk mogen doen.
238