Als de schaduw valt

Door: Hoek, p.c.
€ 4,99
€ 13,50

Als de schaduw valt

Door: Hoek, p.c.
€ 4,99
€ 13,50
Actuele voorraad: 1

Dr. P.C. Hoek: Als de schaduw valt

Rondom het levenseinde

We krijgen er allemaal mee te maken: iemand in onze naaste omgeving wordt ernstig ziek. Over zijn of haar leven valt de schaduw van de dood. Het kan iemand uit ons gezin zijn, een familielid, een collega of een vriend.
Wie de ernstig zieke naaste bijstaat, krijgt te maken met de nodige vragen, verlegenheid en vrees. Hoe kunnen we hem of haar nabijkomen? Hoe kan er een echte ontmoeting, kan er een echt contact ontstaan? Welke woorden zijn gepast en welke niet? Deze en andere vragen dringen zich aan ons op. Bovendien stelt het leed van de ander ook indringende vragen aan ons eigen hart.
In dit boek gaat de auteur samen met de lezer op zoek naar antwoorden op deze vragen. Hij volgt de gang van de ernstig zieke: van de gevreesde uitslag van de dokter tot en met het moment waarop het ziekbed een sterfbed wordt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen het ernstig zieke kind en de ernstig zieke volwassene. Vooral komt de vraag aan de orde hoe het Woord van God mensen in de schaduw van de dood licht en uitzicht kan geven.

Dr. P.C. Hoek (1971) is docent praktische theologie aan het Hersteld Hervormd Seminarie.

Lees verder
Uitgever: Den Hertog
Productcode: 9789033127519
Aantal blz.: 110
Staat: Nieuw
Gewicht: 300
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 1