Dienaar van het evangelie

€ 44,95

Dienaar van het evangelie

€ 44,95
Actuele voorraad: 1

Drs. Klaas Exalto: Dienaar van het Evangelie

verzameld werk van Drs. Klaas Exalto

De hervormde theoloog Klaas Exalto stond vooral bekend als doctorandus, maar hijzelf zag zich in de eerste plaats als dominee. Hij noemde zichzelf steevast dienaar van het Evangelie, niet des Woords.

In dit verzameld werk brengen de auteurs vier aspecten van het denken van Exalto naar voren. Ds. A. van Vuuren gaat in op de homiletiek, op basis van acht preken, meditaties en een typering van Calvijns prediking. Ds. T.C. Guijt belicht de confessie, met name vanuit de Heidelbergse Catechismus en de Nederlandse Geloofsbelijdenis. Prof. dr. W. Verboom en ds. H. Westerhout gaan dieper in op de 'Lutherana', zoals Exalto's bespreking van Luthers 95 stellingen tegen de aflaat, maar oko de betekenis van doop en avondmaal in de theologie van de kerkhervormer uit Wittenberg. De aspecten kerk, ambt en sacramenten komen ten slotte aan de orde in de bijdrage van ds. A. Baas.

Deze kloeke band is voorzien van een biografische schets door zoon D. W. Exalto en een inleiding van de theologische grondlijnen door prof. dr. W. Verboom.

Lees verder
Uitgever: De Banier
Productcode: 9789402909807
Aantal blz.: 464
Staat: Nieuw
Gewicht: 4000
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 1