Het ene nodige en begeerlijke goed

€ 8,50
€ 14,90

Het ene nodige en begeerlijke goed

€ 8,50
€ 14,90
Actuele voorraad: 1

Johanna Avinck: Het ene nodige en begeerlijke goed

Eén ding wil Johanna Avinck in dit boek vóór alles benadrukken: de dienenswaardigheid en beminnelijkheid van God en Zijn zalige dienst. Allereerst omdat God onze Schepper is. Niet satan, maar de Heere is de grote Eigenaar, aan Wie we alles verschuldigd zijn. Hij is het zo waard dat we Hem dienen. Maar ook wil de Heere elke plicht die Hij eist, Zelf werken. Hij is het Die ons Zijn vriendschap biedt.
In tien brieven richt de auteur zich op indringende wijze tot een vriendin. Al schrijvend zoekt zij voor haar een leidsvrouw tot Christus te zijn, en niet alleen voor haar. Aan het adres van ieder die nog vreemdeling is van het leven der genade klinken woorden van waarschuwing en opwekking.

Het ene nodige en begeerlijke goed verscheen in 1784. Het werd hertaald door drs. P.A. Zevenbergen en van een inleiding voorzien door mevrouw M.W. van Rooijen-van Kempen.

Johanna Luden-Avinck was een zus van de bekende Utrechtse oefenaar Theodorus Avinck. Zij heeft enkele geschriften nagelaten die met zegen gelezen werden. In 1784 overleed ze op 41-jarige leeftijd.

Lees verder
Productcode: 9789033129223
Aantal blz.: 144
Gewicht: 301
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 1