Beste bezoeker. Op zondag is onze winkel en webshop gesloten. Vanuit onze christelijke overtuiging beschouwen wij de zondag als een rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op een andere dag van de week terug.

Stam, Homo in de biblebelt.jpg

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Christine Stam en Ineke de Jong: Homo in de biblebelt

Homo's en de biblebelt. Een combinatie die ongemakkelijk aanvoelt. Worden homo's in de zware kerken niet onderdrukt en in de kast gehouden? Kunnen ze daar wel zichzelf zijn? In 'Homo in de biblebelt' worden dertien homo's geïnterviewd die uit de kast kwamen, maar in de kerk bleven. Vanuit hun geloofsovertuiging kozen zij ervoor om single te blijven.

Hoe was het voor hen om te ontdekken dat ze homo zijn? Hoe werd er door de gelovige familie en door de kerk op gereageerd toen ze uit de kast kwamen? Welke invloed heeft hun homoseksualiteit op de beleving van hun geloof, en andersom: welke invloed heeft hun geloof op de beleving van hun homoseksualiteit? En hoe denken zij eigenlijk zelf over de Nashvilleverklaring?

Aan het woord komen onder andere Dustin Burggraaf, predikant in de Hersteld Hervormde Kerk, Herman van Wijngaarden, werkzaam bij de Hervormd-Gereformeerde Jeugdbond en Stichting Hart van Homo's en Henry Bax, leerkracht op een reformatische basisschool.

De geïnterviewden werden gefotografeerd door Sjaak Verboom, bekend van de tentoonstelling 'Bij ons in de biblebelt.'

Christine Stam (1982) is schrijver, spreker en pastoraal werker. Als bestuurslid van Stichting Hart van Homo's ontdekte ze hoe weinig zichtbaar homo's in de kerk zijn, en hoe groot de behoefte van homojongeren is aan ervaringsverhalen van anderen. 

Ineke de Jong (1982) is kunsthistoricus en werkte als cultureelcoördinator in het primair onderwijs. Haar interesse in de leef- en denkwereld van homo's ontstond door gesprekken met homo's in de kunstwereld.

238