Ja en amen

€ 14,95

Ja en amen

€ 14,95
Actuele voorraad: 1

Dr. A. de Reuver: Ja en amen

Om de hartslag van verkondiging en geloofservaring

De thema's die de auteur in deze opstellen uitwerkt, cirkelen alle vijf rond de kern van de geloofservaring die door Gods openbaring wordt teweeggebracht. Te beginnen bij de prediking van het Evangelie, waaronder het geloof wordt geboren en getogen. Wat zijn de grondtrekken van een verkondiging die met recht bevindelijk mag heten? Vervolgens wordt de aandacht, in reformatorisch perspectief, gevestigd op de heilszekerheid die door Gods Geest aan deze prediking ontspruit.
In het derde essay legt professor De Reuver het oor te luisteren bij Luthers kruistheologie, waarin de reformator ontvouwt wat voor prediking en geloofservaring cruciaal is. Luther had zijn overtuiging van geen vreemde. De apostel Paulus was zijn zegsman. Het vierde opstel volgt dan ook het spoor van hem, die nergens anders in wilde roemen dan in Christus' kruis. 
Het laatste essay staat in het teken van verwachting en verlangen. gerechtvaardigd wordt de zondaar weliswaar door het geloof alleen, maar dit geloof blijft nooit alleen. De geloofservaring smaakt naar meer. In een gegrond verlangen mondt ze uit.

Lees verder
Uitgever: De Banier
Productcode: 9789402909029
Aantal blz.: 92
Staat: Nieuw
Gewicht: 300
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 1