Jonathan edwards over het christelijke l

€ 21,95

Jonathan edwards over het christelijke l

€ 21,95
Actuele voorraad: 2

Dane Ortlund: Jonathan Edwards over het christelijke leven

Gedreven door de schoonheid van God

Jonathan Edwards wordt geprezen als een van de grootste theologen in de Amerikaanse geschiedenis. In 'Edwards over het christelijke leven' nodigt dr. Dane C. Ortlund ons uit om het middelpunt van de passie van de grote achttiende-eeuwse predikant te verkennen: Gods schitterende schoonheid. Of het nu ging over de aard van de liefde, het grote belang en gezag van de Schrift of de glorie van de natuurlijke wereld: het concept van schoonheid stond centraal in de theologie van Edwards en doortrok zijn portret van het christelijk leven. Dit toegankelijke en heldere boek inspireert de lezer om Edwards’ mooie visie te omarmen van wat het betekent om christen te zijn: genieten van en reflecteren op de schoonheid van God in alle dingen. Dit boek maakt deel uit van de serie 'Theologians on the Christian Life'. Vertaald door ing. Jan Zeeman te Urk.

Dr. Dane C. Ortlund (PhD, Wheaton College) is predikant van de Presbyterian Church in Naperville, Illinois. Hij is redacteur van de serie 'Knowing the Bible ' en de serie 'Short Studies in Biblical Theology'.

Hoe komt het dat christenen in de postmoderne eenentwintigste eeuw voor de voeding van hun ziel te rade gaan bij een predikant uit Amerika die driehonderd jaar geleden in een heel andere cultuur werkte en leefde? De grondslag achter dit geheim is het wonder dat een zondaar deel krijgt aan Gods natuur. Dit betekent niet dat wij ophouden mens te zijn, maar het wil wel zeggen dat we door de inwoning van de Heilige Geest op een bepaalde manier opgenomen worden in het leven van Gods Drie-eenheid om te delen in Gods liefde en geluk. Zo begint het eeuwigheidsleven in dit leven. Dat kleine begin roept om de vervulling ervan in het eeuwige leven. Dan zal het zijn dat we eeuwig genoeg hebben aan God zonder ooit genoeg te krijgen van God. Deze passie voor God - in Edwards - wens ik de lezer van heler harte toe - Prof. dr. W. van Vlastuin.

Lees verder
Uitgever: Banier
Productcode: 9789087189358
Aantal blz.: 254
Uitvoering: Paperback
Staat: Nieuw
Gewicht: 501
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 2