Beste bezoeker. Op zondag is onze winkel en webshop gesloten. Vanuit onze christelijke overtuiging beschouwen wij de zondag als een rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op een andere dag van de week terug.

Brakel, Keer weder, o Sulamimith.jpg

Klik op de afbeelding voor een vergroting

€ 10,95

Wilhelmus à Brakel: Keer weder, o Sulammith

Een niet eerder uitgegeven preek over Hooglied 6:13

In deze niet eerder uitgegeven preek van Wilhelmus à Brakel (1635-1711) staat Hooglied 6:13 centraal: 'Keer weder, keer weder, o Sulammith! Keer weder, keer weder, dat wij u mogen aanzien.'

We weten dat dit vers veel betekende voor À Brakel. Hij had zijn dochter niet voor niets 'Sulammith' genoemd. De betekenis van deze naam is veelzeggend: 'kind des vredes'.  À Brakel maakt in deze preek duidelijk dat de kerk en al haar leden geroepen zijn om 'kinderen des vredes' te zijn; met andere woorden, om kerkelijke eenheid en vrede te zoeken. Deze thematiek lag À Brakel na aan het hart. De spanningen binnen de vaderlandse kerk namen in zijn tijd toe en hier en daar scheurden mensen zich af. Het is een buitengewoon actuele preek in onze tijd van kerkelijke spanningen en verdeeldheid.

Hertaald door ds. J.A. de Kok.

238