Leer ons bidden

€ 17,90

Leer ons bidden

€ 17,90
Actuele voorraad: 1

Ds. A.T. Huijser: Leer ons bidden 

Het Onze Vader uitgelegd

Drie jaar lang verkeerden de discipelen in de directe nabijheid van de Heere Jezus. Vaak hebben zij hun meester horen bidden. Eens waren zij er getuige van en wisten niet meer te bidden zoals het behoort. 'Heere, leer ons bidden!' was hun vraag. Toen heeft Hij hun het Onze Vader geleerd. In dit volmaakte gebed heeft Hij hun - en ook ons - een Goddelijke orde voorgehouden.
Allereerst klinkt er een hartelijk verlangen naar de heiliging van Gods Naam, naar de komst van Zijn Koninkrijk en naar de volvoering van Zijn wiil. Dan volgt er geen 'amen'. Vanuit die eerste drie beden is er ook terdege ruimte voor het aardse leven, voor de dingen van elke dag.
Aan de hand van de Zondagen 45 tot en met 52 van de Heidelbergse Catechismus worden ze zes beden van het Onze Vader uitgelegd, naar de letterlijke en geestelijke betekenis. Voorafgaand gaat de auteur in op het gebedsleven in de binnenkamer. Steeds trekt hij lijnen naar de praktijk van het tijdelijke en geestelijke leven.
Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met gespreksvragen. Daarmee is het boek niet alleen geschikt voor persoonlijk gebruik, maar ook voor gebruik in verenigingsverband.

Ds. A.T. Huijser (1978) is predikant van de Gereformeerde Gemeente Sliedrecht.

Lees verder
Productcode: 9789033128813
Aantal blz.: 132
Gewicht: 351
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 1