Leugens en waarheid

€ 22,50

Leugens en waarheid

€ 22,50
Actuele voorraad: 1

Sharon James: Leugen en waarheid

De consequenties van wereldvisies

We leven te midden van allerlei leugens. Ze zitten ingebakken in de wereldvisie van onze cultuur. We worden er dagelijks mee overspoeld, en dat terwijl deze leugens schadelijke gevolgen hebben voor mensen, samenlevingen en hele beschavingen. In dit boek brengt Sharon James de bronnen van een aantal van deze leugens in kaart. Ze laat zien hoe we zo ver zijn gekomen dat ‘mijn waarheid’ evenzeer geldig is als ‘jouw waarheid’ en dat absolute waarheid als ouderwets wordt bestempeld. Door bewijsmateriaal uit de geschiedenis op te diepen, worden de gevolgen zichtbaar van het toepassen van gevaarlijke onwaarheden. Slechte ideeën brengen slechte vruchten voort. De auteur kijkt ook naar hoe christenen reageren op de leugens van de cultuur. Vaak zwijgen ze, stemmen toe of gaan er zelfs helemaal in mee, reacties die even schadelijk zijn als de leugens zelf.
In het tweede deel wordt een bevrijdende waarheid tegenover al deze leugens gezet. Deze waarheid leidt tot waarachtige gerechtigheid. We hoeven ons niet te schamen voor Christus of ons te laten intimideren door de aannamen van mensen die zich nadrukkelijk tegen de Bijbel verzetten.

Dit boek rust christenen toe om zich te bewegen in een mijnenveld van allerlei denkwijzen. Om de waarde van ons menszijn te begrijpen, echte vrijheid te kennen en je in te zetten voor ware gerechtigheid, moet je de waarheid kennen.

Lees verder
Productcode: 9789402908558
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 1