Beste bezoeker. Op zondag is onze winkel en webshop gesloten. Vanuit onze christelijke overtuiging beschouwen wij de zondag als een rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op een andere dag van de week terug.

Reenen, Méér dan corona.jpg

Klik op de afbeelding voor een vergroting

€ 14,95

Ds. M. van Reenen: Méér dan corona

Over de secularisatiecrisis achter de gezondheidscrisis

Corona is voor velen een groot praktisch probleem waarvoor praktische oplossingen nodig zijn. Dat geeft echter een veel te beperkt beeld. De Bijbel roept ons op om na te denken over Gods hand en stem in de ziekte. Er is méér dan corona alleen.
Maar lukt dat wel? De wereld en de media zijn zó vol van menselijke maatregelen, dat Gods roepstem dreigt te versmoren. In plaats van dat we meer gericht worden op de dingen van de hemel, worden we juist meer gebonden aan de dingen van de aarde. Daarom is het belangrijk om corona en alles daaromheen te bezien in het licht van de Bijbel. Ter ontmaskering. Ter aansporing. Ter bemoediging. 
Als we dit nalaten, zullen de schadelijke gevolgen persoonlijk, kerkelijk en maarschappelijk groot zijn. Maar als we - gedrongen door de omstandigheden en geleid door Gods Geest - leven bij Gods Woord, dan zal deze tijd tot zegen zijn. Gods Koninkrijk zal komen.

Ds. M. van Reenen is predikant in de Hersteld Hervormde Kerk. Hij schreef eerder De vijand rukt vast aan - Voorbereid op de komst van de antichrist.

238