Morgengedachten

€ 29,95

Morgengedachten

€ 29,95
Actuele voorraad: 3

Octavius Winslow: Morgengedachten

Dagelijks wandelen met God

Dagboek - Deel 1

Octavius Winslow werd op 1 augustus 1808 geboren in Pentonville, een dorp in de buurt van Londen. Hij was de achste van dertien kinderen.
Winslow kwam tot bekering onder de bediening van Samuel Eastman, predikant van de Stanton Street Baptist Church in New York City. Op woensdag 11 april 1827 beleed Octavius zijn geloof in zijn Heiland. Later werd hij in de Hudson River gedoopt.

Zijn moeder was de bekende Mary Winslow. Van haar kinderen schreef ze: 'Mijn kinderen doen er alles aan om zondaars te brengen waar de Heilige Geest Zijn machtige kracht laat zien. Ze brengen bezoeken van huis tot huis en ze gaan trouw om met iedereeen die God niet kent.' Aanvankelijk diende Octavius als baptistenpredikant enkele gemeenten in Amerika en Engeland. De laatste tien jaren van zijn leven stond hij in het ambt in de anglicaanse Emmanuel Church te Brighton. Op 69-jarige leeftijd strief hij te Brighton in het Verenigd Koninkrijk, een rijke erfenis aan boeken nalatend.

In ons land is hij vooral bekend geworden door zijn Morgengedachten en Avondgedachten. Beide dagboeken behoren tot de serie 'Dagelijks wandelen met God' en zijn rijk aan geestelijk onderwijs op onze levensweg.
Dit boek bevat achterin een tekstregister en een aanduiding van gedenkwaardige dagen. Aan de meditaties zijn titels toegevoegd. Ze zijn bedoeld om vooral 's ochtends gelezen te worden. 'Des morgens, HEERE, zult Gij mijn stem horen; des morgens zal ik mij tot U schikken en wacht houden (Psalm 5:4).'

Lees verder
Productcode: 9789461152039
Aantal blz.: 453
Staat: Historische verhalen voor jong en oud
Gewicht: 4000
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 3