Beste bezoeker. Op zondag is onze winkel en webshop gesloten. Vanuit onze christelijke overtuiging beschouwen wij de zondag als een rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op een andere dag van de week terug.

Spruyt, Oud-Hervormd.jpg

Klik op de afbeelding voor een vergroting

€ 33,90

Dr. Bart Jan Spruyt: Oud-hervormd

Ds. Jan Wouter Felix (1824-1904), het Réveil in Friesland, en de strijd om de Nederlandse Hervormde Kerk

Ds. Jan Wouter Felix (1824-1904) was predikant in de Nederlandse Hervormde Kerk en een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het Friese Réveil. Hij heeft tal van oude schrijvers en oefeningen van Wulfert Floor opnieuw uitgegeven. Hij was bevriend met H.F. Kohlbrugge, belegde bidstonden voor Israël, streed voor christelijk onderwijs en voor de leer en de eer van de Nederlandse Hervormde Kerk. Hij was de eerste president-curator van de Vrije Universiteit, maar brak met Kuyper toen die de Doleantie organiseerde.

Dit boek biedt de eerste, uitgebreide biografie van ds. Felix. Met name zijn contacten met eenvoudige vromen in Friesland worden uitgebreid beschreven. Daarnaast  bevat dit boek teksten van ds. Felix zelf: preken, toespraken, en de eerste uitgave van de meer dan twintig brieven die hij vanuit Utrecht aan de jeugdvereniging van Heeg (Fr.) schreef.

238