Petrus immens

Door: Post, Steef
Adviesprijs: € 22,90
€ 8,75
€ 12,50

Petrus immens

Door: Post, Steef
€ 8,75
€ 12,50
Actuele voorraad: 2

Steef Post: Petrus Immens

Pastoraal bewogen prediker

Driehonderd jaar geleden overleed Petrus Immens(1664-1720). Deze predikant dankt zijn bekendheid in bevindelijk gereformeerde kringen aan een onverminderd geliefd boek dat ongeveer dertig jaar na zijn overlijden werd gedrukt en waarvan inmiddels meer dan dertig herdrukken bekend zijn: De godvruchtige avondmaalganger. Maar wie kent deze Brabander van huis uit? Zijn moeder schreef intieme gedichten over haar omgang met God; zijn avder was, evenals Immens zelf, jarenlang predikant in een vijandige, rooms-katholieke omgeving.
In dit boek volgt Steef Post dominee Immens van stap tot stap, tot hij in zijn vierde gemeente Middelburg terechtkomt. Petrus Immens was een pastoraal bewogen predikant in een tijd, waarin zowel de zekerheid des geloofs als de directe verbinding tussen belijdenis en Avondmaal ter discussie stond.
Deze toegankelijk geschreven studie geeft een prachtige inkijk in de avondmaalspraktijk in Middelburg en het leven van een bevindelijke prediker en pastor rond 1700.

Dr. S.D.(Steef) Post (1957) is eerlandicus en deed eerder onderzoek naar het bevindelijke leven in Middelburg in de eerste helft van de achttiende eeuw. Hij publiceerde onder anderen over Bernardus Smijtegelt.

Lees verder
Productcode: 9789033130793
Aantal blz.: 220
Gewicht: 502
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 2