Simson de eenzame richter

€ 24,95

Simson de eenzame richter

€ 24,95
Actuele voorraad: 1

Ds. E. Venema: Simson, de eenzame richter

In het Bijbelboek Richteren wordt ons de geschiedenis van Simson verhaald. Als een Nazireeër Gods mocht er geen scheermes op zijn hoofd komen. Zijn taak was om Israël te verlossen van de onderdrukking door de Filistijnen. Wanneer hij Filistijns meisje tot bruid kiest en het tot een bruiloft komt, houdt hij de Filistijnse bruiloftsgasten een raadsel voor. Hij had namelijk een leeuw verslagen. En op de heenweg naar de bruiloft bleek in het karkas honing te zitten, omdat een bijennest daarin gekomen was.

Als blijkt dat ze dit raadsel opgelost hebben door te rade te gaan bij zijn vrouw, zorgt Simson voor de beloofde dertig wisselklederen door een slag aan de Filistijnen toe te brengen. Het blijkt dat ze zijn vrouw aan een andere man geven. Dan treft hij hen in hun oogst door vossen met brandende fakkels door het rijpe graan te laten rennen.

In de schoot van Delila maakt hij het geheim bekend dat sterke kracht ligt in zijn lange haren. Hij komt met uitgestoken ogen in de gevangenis terecht. In zijn sterven doodt hij meer vijanden dan in zijn hele leven.

De bevindelijke gangen die de Heere met Zijn volk houdt worden door dominee Venema in deze Bijbellezingen op bijzondere  wijze vertolkt. Hij maakt duidelijk dat Simson in veel opzichten het type was van Christus.

Lees verder
Uitgever: De Ramshoorn
Productcode: 9789461152329
Aantal blz.: 175
Staat: Nieuw
Gewicht: 500
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 1