Verlicht Europa

€ 12,95

Verlicht Europa

€ 12,95
Actuele voorraad: 2

Mr. A.T. van Gelder MA (red.): Verlicht Europa?

Voor christelijke politiek in de Europese Unie

Wat houdt christelijke politiek voor de Europese Unie in? Op terreinen als energievoorziening, klimaatbeleid, geopolitiek en migratie doen zich lastige vragen voor. Dit boek geeft hierop een antwoord vanuit christelijk perspectief, in de aanloop naar de Europese verkiezingen van 2024.

Het voert een pleidooi voor een bescheiden Europese Unie die haar grenzen kent. En vooral haar christelijke wortels op waarde schat en deze niet langer inruilt voor de geseculariseerde waarden van de Verlichting.

De christelijke oorsprong van Europa biedt houvast voor het heden en richtingwijzers voor de toekomst. Deze worden door de auteurs op het terrein van hun eigen expertise toegepast. Op deze manier wordt duidelijk dat vanuit de christelijke wortels een waardevol Europees beleid gevoerd kan worden dat problemen daadwerkelijk verlicht en zo dienstbaar is aan de lidstaten en hun burgers.

Aan deze bundel werkten mee: Jan Schippers, Hélene Selderhuis, Arwin van Buuren, Harm-Jan Rouwendal, Lex Hoogduin, Arjen Klein, Pieter Meijers, Pieter Beens, Arjan van der Hoeven en Bert-Jan Ruissen.

Lees verder
Uitgever: De Banier
Productcode: 9789402910179
Aantal blz.: 161
Staat: Nieuw
Gewicht: 250
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 2