Bob Evers 56

Klik op de afbeelding voor een vergroting

€ 14,99

Bob Evers 56: Spektakelspel van Fons de Schilder

Marianne, de huishoudster van kolonel Prins, heeft een huis geërfd in Odiliapeel. Als ze het huis wil bekijken wordt ze weggejaagd door een man die zich Rafael Dupont noemt en die beroemde meesterwerken naschildert omdat hij niet de artistieke aanleg heeft om zelf iets te bedenken. Hij schildert méér na dan Nachtwachten en Mona Lisa's: de voorkanten van sigarettenmerken die worden afgedrukt op pakjes vol sigaretten die in een soort fort worden gefabriceerd.
Marianne wil al snel haar erfenis niet meer, maar de kolonel is duidelijk: 'Dit gaat zo maar niet. Zoek uit wat er precies aan de hand is.'
Via zijn vader krijgt Jan een pakje waarin een boekje zit met het opschrift: '.38 Inch Nummer 1510'. Het boekje leidt naar een voorwerp waar hij, Arie en Bob in de dagen die volgen veel zullen hebben.
Maar voor ze het kunnen gebruiken, krijgen ze het zwaar te verduren als de ambulance waarin ze overnachten in het Bos van Sint Anthonis in het holst van de ochtend wordt vastgehaakt aan een sleepwagen en meegenomen naar dezelfde plaats waar de bloemenbus werd gesloopt. 
Bob weet zich uit de auto te bevrijden, maar Jan en Arie worden gevangen gezet in een paardenstal waarin zich een stoelengevecht ontwikkelt.
Het spektakel komt tot een hoogtepunt als de jongens twee Porches zien, de een van Rafael Dupunt, de ander van een geheimzinnige lange man die zijn gezicht niet laat zien. Ze besluiten een van de Porches mee te nemen. De lange man wordt hierdoor gedwongen zich een ogenblik bloot te geven, waarna Arie een conclusie trekt die grote gevolgen zal hebben.

687