Gods akkerwerk

Door: Kosten, L.F.
€ 8,50

Gods akkerwerk

Door: Kosten, L.F.
€ 8,50
Actuele voorraad: 1
L.F. Kosten: Gods akkerwerk
 
Geschiedenis van Gereformeerde Gemeente te Kapelle-Biezelinge
 
De Gereformeerde Gemeente te Kapelle-Biezelinge is 75 jaar geleden ontstaan uit de moedergemeente te Goes. Voor de beschrijving van deze geschiedenis heeft de auteur kunnen putten uit kerkelijke archieven. Daarmee komen veel onbekende feiten aan het licht. Door de vele citaten roept het boek een sfeer van vroeger op.

Het boek behandelt vrij nauwkeurig wat er de eerste vijftig jaar in de gemeente plaatsvond. De laatste vijfentwintig jaar zijn selectiever beschreven. Van overleden ambtsdragers zijn er levensschetsen opgenomen. De schrijver gaat uitgebreid in op de komst van de predikanten op de 'akker' Kapelle-Biezelinge.

De auteur somt niet alleen de feiten op, maar brengt ook een lijn aan in de vele gebeurtenissen. In onder andere het hoofdstuk over de studievereniging geeft hij een doorkijk op discussies die jaren geleden gevoerd werden. Dat maakt het boek ook voor niet-Kapellenaren boeiend. Voor iedereen die interesse heeft in de kleine kerkgeschiedenis, is Gods akkerwerk een aanwinst.

Lees verder
Uitgever: De Ramshoorn
Productcode: BKTHEO02115
Aantal blz.: 267
Staat: 2de hands - goede staat
Gewicht: 770
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 1