Klopjacht op de bende van Dumont

€ 11,50

Klopjacht op de bende van Dumont

€ 11,50
Actuele voorraad: 1

Joh. G. Veenhof: Klopjacht op de bende van Dumont

De Royal Canadian Mounted Police in actie

Als in het noordwesten van Canada goud wordt gevonden, oefent dat een enorme aantrekkingskracht uit op een grote stroom gelukzoekers.
Onder hen bevinden zich veel criminelen die hun medemens niets gunnen en zich niet ontzien om de oorspronkelijke bewoners van het Yukon Territory - de indianen - te bestelen en van hun land te beroven.
Om in dat woeste noorden de samenleving enigszins te ordenen, wordt in Fort Old Crow een detachment van de in 1873 opgerichte Canadian Mounted Police gelegerd. Deze 'Roodjassen' staan onder commando van onder-inspecteur Garry en worden al spoedig geconfronteerd met de niemand en niets ontziende bende van de gevreesde Gabriel Dumont.
Nadat Dumont en zijn mannen van indianen meer dan honderd paarden hebben gestolen, maken de Mounties, bijgestaan door enkele gedupeerde indianen, een verbitterde jacht op hen; ondanks hun inzet lijkt het er echter op dat de paardendieven naar Alaska zullen ontkomen.
De moed van de Roodjassen en de listen van hun indiaanse gidsen brengen Dumont uiteindelijk toch achter de tralies en zijn bendeleden worden op een wel heel verrassende wijze overromeld...!

Lees verder
Uitgever: Gebr. Koster, Barneveld
Productcode: BKVEENH00089
Aantal blz.: 179
Staat: 2de hands - goede staat
Gewicht: 370
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 1