Wiersema,%20de%20barbarossa%20bunker

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Bert Wiersema: De Barbarossabunker
 
Simons'  Spectrum - 1
 
De vader van Steven en Kirsten Simons werkt als fotograaf. Zijn bedrijf heet Simons' Spectrum. Als hem gevraagd wordt reclamefoto's te maken voor een hotel in Duitsland, hoeft hij niet lang na te denken. En Steven en Kirsten gaan graag met hun ouders mee om in de Harz vakantie te vieren.
Van een rustige vakantie is echter geen sprake. Steven krijgt van de Nederlandse eigenaar de vraag om mee te denken over een geschikte inrichting van de kelder voor jongeren. Maar onder de kelder blijken onderaardse gangen naar een bunker te leiden. De bunker is in de oorlog door de Duitsers gebruikt.
Steven en Kirsten gaan op onderzoek uit, maar worden steeds verder meegezogen in een draaikolk van raadsels. Wie is de keurig geklede man die 's nachts met een verrekijker naar het hotel staat te kijken? Waarom komt de zoon van een gevluchte nazi net nu terug uit Zuid-Amerika? Waarom hebben neonazi's belangstelling voor de bunker?
De antwoorden op de vragen lijken te vinden in een oud notitieboekje van een hoge nazifunctionaris én in het geheim dat diep onder de grond verborgen ligt...
243