Beste bezoeker. Op zondag is onze winkel en webshop gesloten. Vanuit onze christelijke overtuiging beschouwen wij de zondag als een rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op een andere dag van de week terug.

Heemskerk, Een mens is als kwetsbaar aardewerk

Klik op de afbeelding voor een vergroting

J.D. Heemskerk: Een mens is als kwetsbaar aardewerk

Gitta is de jongste telg uit het gezin Vermeule. Na haar basisschooltijd op een reformatorische school gaat ze naar een christelijke middelbare school in de stad, waar ze Margreet ontmoet. Margreet weet niks van kerk en geloof, maar toch groeien de meisjes naar elkaar toe en worden ze de beste vriendinnen.

Dan wordt Margreets moeder ernstig ziek. Margreet is dankzij Gitta al iets meer te weten gekomen van het geloof en wordt door haar moeders ziekte aan het denken gezet over de zin van het leven. Margreet mag de Heere vinden en ook in de liefde is ze gelukkig. Gitta voelt zich gepasseerd en is teleurgesteld. Ze probeert haar eigen draai te vinden, maar zoekt haar troost op een geheel verkeerde plek.

249