Beste bezoeker. Op zondag is onze winkel en webshop gesloten. Vanuit onze christelijke overtuiging beschouwen wij de zondag als een rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op een andere dag van de week terug.

Holten, Engelse geloofsgetuigen

Klik op de afbeelding voor een vergroting

€ 4,50

F. van Holten: Engelse geloofsgetuigen

Twaalf godgeleerden uit de 16e 17e eeuw

De 16e en 17e eeuw vormden op kerkelijk gebied voor Engeland een veelbewogen tijd. Ondanks de vervolging en de strijd was er een bloeiend geestelijk leven. De vele geschriften die daaruit voorkwamen oefenden invloed uit tot ver over de grenzen. In deze uitgave worden twaalf bekende predikanten uit deze tijd geportretteerd. Tevens geeft de auteur een voerzicht van de kerkelijke en politieke situatie in Engeland. Met behulp van tijdbalken wordt verbinding gelegd tussen de Nederlandse en Engelse geschiedenis. Drs. P. Vries uit Opheusden schreef een inleiding op dit boek.

F. van Holten (1931) is secretaris van de Spaanse Evangelische Zending en publiceert regelmatig over kerkhistorische onderwerpen, onder andere in het RD.

244