Beste bezoeker. Op zondag is onze winkel en webshop gesloten. Vanuit onze christelijke overtuiging beschouwen wij de zondag als een rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op een andere dag van de week terug.

Aalst,%20Waar%20liefde%20woont

Klik op de afbeelding voor een vergroting

€ 3,50

Ds. G.J. van Aalst: Waar liefde woont
 
In het klassieke huwelijksformulier horen we hoe de kerk al eeuwenlang in de Schrift laat spreken over het huwelijksleven. Hebben we voldoende kennis van de inhoud? Weten we waar we tijdens de huwelijksdienst 'ja' op zeggen? Door je erin te verdiepen, zul je tot de conclusie komen dat de inhoud van dit 'oude' formulier uiterst actueel is. Bijbels onderwijs is nodig op de verdere huwelijksweg tot ons wezenlijk welzijn.
 
Bij de behandeling van het huwelijksformulier wordt op pastorale wijze aandacht geschonken aan onder andere de verkeringstijd, de huwelijksdag, de bijbelse verhouding man/vrouw binnen het huwelijk, de kinderzegen en kinderloosheid. Hoe belangrijk het is met name voor de jongere generatie om in een tijd waarin bijbelse normen en waarden (ook met betrekking tot het huwelijk) meer en meer vervagen, kennis te nemen van Gods trouw en toezegging die zo helder verwoord zijn in het huwelijksformulier.
244