Kok, Zijn trouw en waarheid houdt haar kracht.jpg

Klik op de afbeelding voor een vergroting

€ 4,50

Peter Kok: Zijn trouw en waarheid houdt haar kracht

100 jaar Christelijke Gereformeerde Kerk Harderwijk

Hoewel de naam Peter Kok in Harderwijk niet uniek is, was het niet mijn behoefte mij, door het achtervoegsel "CGzn", op enerlei wijze te onderscheiden.
Het achtervoegsel is bewust gekozen ter nagedachtenis aan mijn vader. Geboren in 1901 en overleden in 1992, heeft deze broeder een groot deel van de ontwikkeling van onze gemeente, zoals in dit boek beschreven, bewust meegemaakt. In alle, voor hem zo kenmerkende, eenvoud en afhankelijkheid van de Heere heeft hij hierin meegeleefd en de gemeente mogen dienen. In deze broeder wil ik gedenken alle broeders en zusters die, door de jaren heen, hebben gebeden voor onze gemeente, gestreden voor onze gemeente en soms wel eens geleden aan onze gemeente.
Wij mogen ervan overtuigd zijn dat allen dit hebben gedaan in het diepste besef dat het hier niet ging om de eer van de familienamen, geslachtsnamen of zelfs d enaam van een kerkverband, maar om die Ene Naam, Die onder de mensen gegeven is, door Welken wij moeten zalig worden (Hand. 4:12).
De prediking van die Naam in Zijn volle rijkdom heeft onze voorouders bewogen, biddend, de weg te gaan van de afgelopen honderd jaar. Gode zij dank mag deze prediking tot op de dag van vandaag nog in onze gemeente gehoord worden.

Soli Deo Gloria.

244