Zondaar verheugd in Gods heiligdom

€ 18,50
€ 32,50

Zondaar verheugd in Gods heiligdom

€ 18,50
€ 32,50
Actuele voorraad: 1

Thomas Halyburton: De zondaar verheugd in Gods heiligdom

Twaalf preken

De preken van Halyburton strekken 'ter ontdekking van zorgeloze zondaren, tot bestiering van overtuigde, en ter bemoediging en opwekking van des Heeren volk'. Zo luidt de ondertitel van de eerste Nederlandse uitgave in 1763. Deze godzalige Schotse, jonggestorven predikant was als een arbeider die het Woord der waarheid recht snijdt,

De zondaar verheugd in Gods heiligdom bestaat uit een tiental preken, gehouden rond de bediening van het Heilig Avondmaal, maar ze hebben nadrukkelijk een algemene strekking. De preken elf en twaalf heeft Halyburton uitgesproken naar aanleiding van het overlijden van een vriend. 
Telkens wordt de nadruk gelegd op de noodzaak van de beoefening van het ware zaligmakende geloof, dat een vaste grond is der dingen die men hoopt, en een bewijs der zaken die men niet ziet.

Thomas Halyburton (1674-1712) was tien jaar predikant in het Schotse dorpje Ceres, en gedurende twee jaar - tot aan zijn overlijden - professor aan de Universiteit van St Andrews. Hij kreeg in ons land vooral bekendheid door zijn werk Het groot aanbelang der zaligheid.

Opnieuw uit het Engels vertaald door N.A. Eikelenboom.

Lees verder
Productcode: 9789033130656
Aantal blz.: 295
Gewicht: 4000
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 1