Beste bezoeker. Op zondag is onze winkel en webshop gesloten. Vanuit onze christelijke overtuiging beschouwen wij de zondag als een rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op een andere dag van de week terug.

Ruissen, Napoleon.jpg

Klik op de afbeelding voor een vergroting

€ 15,95

P. de Zeeuw JGzn, naverteld door M.J. Ruissen: Napoleon

In Frankrijk was de revolutie uitgeroepen. Er kwam opstand tegen het gezag. Koning Lodewijk XVI en veel koningsgezinden werden door de guillotine omgebracht.

Hierdoor kwam er grote chaos in Frankrijk. Pas toen de dappere bevelhebber van het leger, Bonaparte Napoleon, naar de macht greep kwam daaraan een einde. 
Napoleon wilde de baas worden in Europa en trok op naar Italië om daar te vechten. Het lukte hem om de Italianen en de Oostenrijkers tot overgave te dwingen.
Op het toppunt van zijn macht kroonde hij zichzelf tot keizer van de Fransen. Alleen Engeland kreeg hij niet op de knieën. Daarom stelde hij het continentale stelsel in. Vanaf dat moment mocht geen land nog handel drijven met Engeland. 
Toen Rusland dat verbond verbrak, ondernam hij de tocht naar Rusland. Maar het liep voor hem uit op een grote teleurstelling. Met grote verliezen keerde hij in de ijzige kou terug uit Moskou.
De onderworpen vijanden kwamen in opstand en namen hem gevangen. Eerst werd hij gevangen gezet op het eiland Corsica en daarna ver weg van zijn vaderland op het eenzame eiland Sint-Helena.
Ook in Nederland werden de Fransen als bevrijders binnengehaald. Men danste rond de vrijheidsboom. Prins Willem V moest zelfs naar Engeland vluchtten. Maar na de tocht naar Rusland was het hier ook gedaan met Napoleons macht.

Dit leerzame deel van de historische jeugdserie over een van de invloedrijkste staatsmannen van Europa zullen ook ouderen interessant vinden om te lezen.

Kinderboeken met een boodschap

Klaase, Het lijden van de Heere Jezus
Hartingsveldt-M, Hoe lieflijk is Uw Naam
Dikkenberg, Gestorven voor mij
Ledden, Vondeling in de storm
Klaase Maarten Luther
Klaase, De Bijbel in de muur
Vogelaar-M, Het geschenk van Jef
Rijswijk, De meester van Honswijk
Rijswijk, Jacob vreest het vuur
Fris. De koopman met de viskar
Stretton, Jessica's eerste gebed
Zeeuw, Willem de Zwijger (2)

van

Ik ontvang graag een bericht zodra dit boek beschikbaar is.

Vul onderstaand formulier in om op de hoogte gehouden te worden zodra deze uitgave weer beschikbaar komt.

237