Beste bezoeker. Op zondag is onze winkel en webshop gesloten. Vanuit onze christelijke overtuiging beschouwen wij de zondag als een rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op een andere dag van de week terug.

Linneweever, De redding van Roan.jpg

Klik op de afbeelding voor een vergroting

€ 10,00

Christinne Linneweever: De redding van Roan

Gouden paarden - serie

Roan is een grote, stoere, vriendelijke fries. Hij is volmaakt gelukkig op zijn stal in Friesland, met zijn baasje Dieuwertje. Samen maken ze heerlijke buitenritten en ze zijn redelijk succesvol bij dressuurwedstrijden. Maar als Dieuwertje op een dag huilend op stal komt, stort Roans wereld in. Dieuwertjes moeder is haar baan kwijt en ze kunnen Roan niet langer betalen. Tot zijn grote verdriet moet hij verkocht worden. Zijn nieuwe baas is heel anders dan Dieuwertje. Roan moet keihard werken in een tweespan, samen met Tjeerd. De twee paarden worden dikke vrienden, maar hebben het ook zwaar en krijgen weinig voer. Bovendien is Tjeerd doodsbang voor water. Roan doet wat hij kan om zijn nieuwe vriend over zijn angst heen te helpen. Het lijkt te lukken, tot ze aan een grote wedstrijd meedoen. Daar gebeurt iets wat Roans wereld nogmaals helemaal op z'n kop zal zetten...

Christine Linneweever weet heel veel van paarden. Ze zijn haar grote passie, hobby en werk. Ze heeft namelijk jarenlang voor het vakblad De Paardenkrant gewerkt en ze schreef al twaalf boeken in de succesvolle Gouden paarden-serie. Zelf heeft Christine ook twee paarden, en met een daarvan rijdt ze dressuur. Naast paardenboeken heeft ze ook de historische jeugdroman Het geheim van de Ravenhorst geschreven.

Illustraties: George Schriemer

Andere boeken uit deze serie:
Aureau, de wilde pony
De zoektocht  van Pico
De ontsnapping van Rafal
De liefde van Luna
De droom van Fabio
Bowi komt in opstand

237