Gestrikt en ontsnapt

€ 14,95

Gestrikt en ontsnapt

€ 14,95
Actuele voorraad: 3

Jack en Riet van der Hout-Roeleveld: Gestrikt en ontsnapt

Een Scheveningse visser op bezet Jersey 1942-1945

‘Bijdraaien naar bakboord, snel!’ Het dieplood geeft een gevaarlijke ondiepte aan. Te laat! Ze horen de scheepswand schuren langs een uitstekende rotspunt. Leen ziet dat de punt van de rots, net voordat de schuit is bijgedraaid, een scheur vlak op de waterlijn maakt. Hij slaakt een diepe zucht. Lek geslagen!

Om tewerkstelling in Duitsland te voorkomen, meldt Leen Roeleveld zich aan om in Frankrijk dienst te doen als matroos. Zijn schip brengt vanuit Saint Malo voorraden naar het bezette eiland Jersey. Wanneer zijn schip beschadigd raakt, moet hij noodgedwongen lange tijd op Jersey verblijven. Het is moeilijk om hoop te blijven houden. De brieven van zijn vrouw Neeltje uit Scheveningen zijn een broodnodige reddingslijn. Hij is vastbesloten haar trouw te blijven, al ziet hij veel van zijn Nederlandse lotgenoten op het eiland verliefd worden op lokale meisjes en vrouwen. Als na D-Day het leven op Jersey steeds moeilijker wordt, wil Leen van het eiland ontsnappen …

'Gestrikt en ontsnapt' biedt een uniek inkijkje in een onbekend aspect van de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal is gebaseerd op brieven die Leen aan zijn vrouw Neeltje stuurde en geschreven door hun dochter Riet en haar man Jack.

Lees verder
Uitgever: De Banier
Productcode: 9789402908626
Aantal blz.: 167
Staat: Nieuw
Gewicht: 300
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 3