OP 23 FEBRUARI IS ONZE NIEUWE WEBWINKEL GEOPEND!!
WAS U AL KLANT? GRAAG EERST EEN NIEUW WACHTWOORD VIA: WIJZIG MIJN ACOUNT EN OP
'WACHTWOORD VERGETEN' KLIKKEN

BEKENDE FUNCTIES KOMEN BINNENKORT TERUG, HIER WORDT AAN GEWERKT!

X

Joodse hemel

€ 21,50

Joodse hemel

€ 21,50
Actuele voorraad: 2
Liesbeth van Dijk: De Joodse hemel

Een aangrijpend verhaal, gebaseerd op het waargebeurde drama van de ontruiming van de Joods-psychiatrische inrichting 'Het Apeldoornsche Bosch'. In de nacht van 21 op 22 januari 1943 werden de bijna 1300 nog aanwezige Joodse patiënten en personeelsleden weggevoerd naar vernietigingskamp
Auschwitz.

Nava werkt als verzorgster op de kinderafdeling van Het Apeldoornsche Bosch. Daar is haar gehandicapte broertje Levi opgenomen, en Nava heeft haar ouders plechtig beloofd trouw voor hem te zorgen. Het thuisfront heeft het moeilijk door de toenemende vernederende maatregelen tegen de Joden door de Duitste bezettingsmacht. Nava blijft het liefst in Apeldoorn, want de Duitsers laten de Joodse inrichting betrekkelijk ongemoeid. Niet voor niets wordt de instelling 'de Joodse hemel' genoemd. Bovendien is Nava daar bij haar collega's  Ruth, haar beste vriendin, en Jacob, een intelligente en zorgzame verpleger, met wie ze al snel een relatie krijgt. 

Dan komen er steeds meer geruchten dat de Duitsers Het Apeldoornsche Bosch gaan ontruimen. Alle niet-Joodse collega's worden ontslagen en de dreiging neemt toe. Jacob deelt zijn zorgen met Nava. Zal hij de instelling ontvluchten en haar achterlaten met de kwetsbare Levi?

Liesbeth van Dijk (1972) begon uit historische belangstelling onderzoek te doen naar de ontruiming van 'Het Apeldoornsche Bosch'. Dat resulteerde in haar debuur De Joodse hemel.

Lees verder
Uitgever: Den Hertog
Productcode: 9789033131592
Aantal blz.: 285
Uitvoering: Paperback
Staat: Nieuw
Gewicht: 460
Status: leverbaar
Actuele voorraad: 2